Zápis do ZUŠ Zábřeh

XI. ročník festivalu Muziáda: Výjimečný zážitek pro mladé hudebníky 23.5.2024

23.05.2024

Ve dnech 21. až 23. května 2024 se naši žáci zúčastnili projektu „Mladí sólisté“ v rámci XI. ročníku festivalu Muziáda, který se konal v Ostravě. Tento festival je známý tím, že spojuje talentované děti s profesionálními umělci a šíří dobré jméno uměleckého školství.

Společný koncert s Janáčkovou filharmonií Ostrava každoročně představuje poutavý program a poskytuje žákům základních uměleckých škol (ZUŠ) cennou příležitost vystoupit na velké scéně. Letos se koncert uskutečnil v prostorách kina Vesmír, kde spolu s filharmoniky zasedlo 75 žáků z 26 základních uměleckých škol z Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje.
Naši školu reprezentovaly Iva Haasová a Anna Fišnarová, které se zapojily do hornové sekce spolu s jejich učitelkou Blankou Pavlíkovou. Pod taktovkou dirigenta Adama Sedlického společně se členy filharmonie předvedly Suitu A dur od Antonína Dvořáka.

Výkon všech mladých hudebníků byl soustředěný a ukázal jejich talent a oddanost hudbě. Atmosféra koncertu byla nabitá mladistvou energií a radostí z hudby. Pro naše žáky byla účast na tomto projektu nejen velkou poctou, ale také významnou zkušeností, která je posunula dál v jejich hudebním rozvoji. Děkujeme všem, kteří se na přípravě a realizaci této úžasné události podíleli, a těšíme se na další ročník festivalu Muziáda.

Pevně věříme, že i v budoucnu budou naši žáci pokračovat v reprezentaci naší školy a získávat cenné zkušenosti na podobně prestižních akcích, které podporují rozvoj mladých talentů, ale také posilují kulturní povědomí a přispívají k obohacení kulturního života v našich regionech.